Woning isoleren Poederlee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Poederlee? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van platte dak of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met waardevolle informatie over isolatie Poederlee. Je komt meer te weten over thema’s als de binnengevel isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-poederlee-2275

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Rust en comfort in huis
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€176,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Poederlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Poederlee is goed te betalen (al vanaf € 830 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de potentiële besparing ligt op €245, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Poederlee kost je zo’n €4450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Dit levert op grofweg €930 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse alternatieve oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Poederlee (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Poederlee is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat is dus al gauw €1200 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Poederlee. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€615
(€6650)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€170
(€2100)
€325
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1325)
€470
(€2450)
€810
(€3050)
HR++ glas€200
(€2600)
€330
(€3075)
€415
(€5175)
isolatie poederlee 2275

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Poederlee?

Waarom mijn woning in Poederlee isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en besparen tot €335 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Lille

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lille meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lille
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Poederlee wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Poederlee voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Poederlee. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment