Woning isoleren Zoerle-Parwijs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zoerle-Parwijs? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de spouwmuur isoleren en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Zoerle-Parwijs. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en thermische bruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zoerle-parwijs-2260

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode2260
Gasverbruik22.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste methodes om een woning in Zoerle-Parwijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zoerle-Parwijs is betaalbaar (ongeveer € 840 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €260 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1800 en de winst ligt rond de €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zoerle-Parwijs kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Dit levert op ong. €980, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we meerdere interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Zoerle-Parwijs (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Zoerle-Parwijs is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. Dat is dus al gauw €1425 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Zoerle-Parwijs. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€825
(€6050)
€1090
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€1800)
€400
(€2900)
Spouwmuur€375
(€1175)
€470
(€2600)
€900
(€3675)
HR++ glas€240
(€2350)
€300
(€4200)
€360
(€4600)
isolatie zoerle-parwijs 2260

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Zoerle-Parwijs?

Waarom mijn woning in Zoerle-Parwijs isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Westerlo

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Westerlo meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Westerlo
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zoerle-Parwijs wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Zoerle-Parwijs voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zoerle-Parwijs. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment