Woning isoleren Sint-Maria-Horebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Maria-Horebeke? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals isolatie van platte dak en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Sint-Maria-Horebeke. We staan stil bij zaken als vliering isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-maria-horebeke-9667

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder tocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3541,06937620444 kWh
Gemiddelde energierekening€167,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Sint-Maria-Horebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Maria-Horebeke is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 860 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Maria-Horebeke kost plusminus €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het rendement is om en nabij €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we verscheidene alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Maria-Horebeke (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Sint-Maria-Horebeke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Maria-Horebeke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€635
(€6300)
€960
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€270
(€2300)
€370
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1125)
€680
(€2300)
€925
(€3025)
HR++ glas€205
(€2025)
€275
(€3475)
€425
(€4575)
isolatie sint-maria-horebeke 9667

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Maria-Horebeke?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Maria-Horebeke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Horebeke

Door te profiteren van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Horebeke kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Horebeke
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Maria-Horebeke wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Maria-Horebeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sint-Maria-Horebeke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment