Woning isoleren Horebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Horebeke? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de garage en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Horebeke. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-horebeke-9667

 • Veel geld besparen
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Maak je huis stiller
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand ontdek je de populairste manieren om jullie woning in Horebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Horebeke is interessant (ongeveer € 920 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Horebeke kost plusminus €5900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Dit levert op circa €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er verscheidene rendabele vormen. Hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Horebeke (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Horebeke is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Horebeke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€655
(€7400)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€255
(€2200)
€395
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1075)
€600
(€2500)
€885
(€3150)
HR++ glas€215
(€1975)
€335
(€4225)
€445
(€4825)
isolatie horebeke 9667

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Horebeke?

Waarom mijn woning in Horebeke isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Watz of Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, dat betekent een winst van 340, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Horebeke

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Horebeke voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Horebeke
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Horebeke wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Horebeke voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Horebeke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment