Woning isoleren Hodister

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hodister? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Hodister. Je komt meer te weten over items als de binnengevel isoleren en U-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hodister-6987

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode6987
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Hodister te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hodister is betaalbaar (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1850 en de winst ligt rond de €215 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hodister kost doorgaans €5750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1160. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Je profiteert van pakweg €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hodister (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Hodister kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Hodister. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€595
(€5250)
€950
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€245
(€1850)
€365
(€3400)
Spouwmuur€385
(€1300)
€520
(€2475)
€830
(€3375)
HR++ glas€220
(€2150)
€335
(€4275)
€355
(€4575)
isolatie hodister 6987

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hodister?

Waarom juist nu mijn huis in Hodister isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €235 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Rendeux

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Rendeux meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rendeux
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hodister wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hodister voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Hodister. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment