Woning isoleren Halleux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Halleux? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals de spouw isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Halleux. We zoomen in op thema’s als radiatorfolie aanbrengen en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-halleux-6986

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6986
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€164,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Halleux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Halleux is voordeling (rond de € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Halleux kost zo’n €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. De winst is grofweg €990 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Halleux (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Halleux is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Op deze pagina check je de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Halleux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€665
(€5200)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€255
(€1800)
€315
(€2800)
Spouwmuur€245
(€925)
€440
(€2250)
€885
(€3500)
HR++ glas€220
(€2800)
€315
(€3300)
€390
(€4775)
isolatie halleux 6986

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Halleux?

Waarom zou ik mijn huis in Halleux isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en dat bespaart tot €205 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website lees je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente La Roche-En-Ardenne meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Halleux wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Halleux voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Halleux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment