Woning isoleren Hotton

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hotton? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen als de vloer isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Hotton. Je kunt denken aan zaken als dakisolatie en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hotton-6990

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Temperatuur in eigen hand
 • Goed voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode6990
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€163,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref je de meest toegepaste acties om jouw woning in Hotton te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hotton is voordeling (vanaf plusminus € 840 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hotton kost gemiddeld €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je grofweg €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hotton (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Hotton kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Hotton. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€765
(€6450)
€1010
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€285
(€1750)
€385
(€3050)
Spouwmuur€335
(€900)
€580
(€2500)
€840
(€3525)
HR++ glas€235
(€2875)
€280
(€3625)
€400
(€4725)
isolatie hotton 6990

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hotton?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hotton isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna vind je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Hotton

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hotton in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hotton
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Hotton wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hotton voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Hotton. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment