Woning isoleren Erneuville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Erneuville? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als vloerisolatie of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Erneuville. We gaan aan de slag met topics als gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-erneuville-6972

 • Lagere energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Speciale groene leningen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode6972
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Erneuville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Erneuville is goed te betalen (vanaf € 770 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Erneuville kost doorgaans €5600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het rendement is ongeveer €970 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Erneuville (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Erneuville kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Erneuville. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€795
(€6400)
€1050
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€195
(€2250)
€370
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1425)
€600
(€2500)
€825
(€3350)
HR++ glas€245
(€2600)
€280
(€4125)
€405
(€5200)
isolatie erneuville 6972

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Erneuville?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Erneuville isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en geeft een besparing van €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Tenneville

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Tenneville op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tenneville
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Erneuville wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Erneuville voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Erneuville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment