Woning isoleren Vaux-Lez-Rosières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vaux-Lez-Rosières? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als spouwmuren isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Vaux-Lez-Rosières. Bijvoorbeeld onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vaux-lez-rosieres-6640

 • Lagere stookkosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Verantwoorde investering
 • Minder geluid van buiten
 • Een hoger energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Vaux-Lez-Rosières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vaux-Lez-Rosières is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 960 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €275 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vaux-Lez-Rosières kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12100. Hiermee bespaar je grofweg €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Vaux-Lez-Rosières (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Vaux-Lez-Rosières is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vaux-Lez-Rosières. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€645
(€7200)
€1170
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€185
(€2200)
€310
(€2900)
Spouwmuur€195
(€800)
€600
(€2700)
€895
(€3325)
HR++ glas€225
(€2750)
€295
(€4075)
€370
(€5025)
isolatie vaux-lez-rosieres 6640

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vaux-Lez-Rosières?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vaux-Lez-Rosières isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en besparen tot €260, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Mede door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Vaux-Lez-Rosières wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vaux-Lez-Rosières voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Vaux-Lez-Rosières. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment