Woning isoleren Morhet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Morhet? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Morhet. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de kruipruimte en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-morhet-6640

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Stiller in de woning
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de populairste manieren om een woning in Morhet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Morhet is goed te betalen (plusminus € 810 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Morhet kost zo’n €4700. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Het voordeel is circa €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Morhet (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Morhet is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand tref je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Morhet. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€665
(€4650)
€950
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€180
(€1800)
€365
(€2750)
Spouwmuur€325
(€850)
€530
(€2500)
€825
(€3175)
HR++ glas€190
(€2600)
€325
(€4250)
€410
(€5150)
isolatie morhet 6640

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Morhet?

Waarom zou ik mijn woning in Morhet isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800, waarbij u een besparing realiseert van €275 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Morhet wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Morhet voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Morhet. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment