Woning isoleren Houffalize

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Houffalize? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van muren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je nuttige informatie over isolatie Houffalize. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de vliering en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-houffalize-6660

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Reductie geluid
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6660
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop bekijk je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Houffalize te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Houffalize is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 730 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1700 en de winst ligt rond de €245 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Houffalize kost om en nabij de €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. De winst is plusminus €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Houffalize (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Houffalize is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be calculeren we de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Houffalize. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€775
(€5300)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€240
(€2100)
€325
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1575)
€610
(€2125)
€880
(€3600)
HR++ glas€230
(€2025)
€285
(€3425)
€370
(€4750)
isolatie houffalize 6660

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Houffalize?

Waarom mijn woning in Houffalize isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, dat betekent een winst van 320, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand check je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Houffalize

Dankzij een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Houffalize voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Houffalize wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Houffalize voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Houffalize. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment