Woning isoleren Longvilly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Longvilly? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals HR++ glas en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Longvilly. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-longvilly-6600

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteBastogne
Postcode6600
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste acties om je woning in Longvilly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Longvilly is financieel toegankelijk (al vanaf € 870 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Longvilly kost je zo’n €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Hiermee bespaar je grofweg €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zien we nog enkele vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Longvilly (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Longvilly is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Longvilly. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€645
(€7100)
€960
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€210
(€2250)
€340
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1725)
€480
(€2425)
€815
(€3175)
HR++ glas€250
(€2300)
€300
(€3125)
€445
(€5050)
isolatie longvilly 6600

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Longvilly?

Waarom juist nu mijn huis in Longvilly isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150, dat betekent een winst van 230 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Bastogne

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Bastogne aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Bastogne
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Longvilly wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Longvilly voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Longvilly. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment