Woning isoleren Grandglise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Grandglise? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals isolatie van buitenmuren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Grandglise. We gaan aan de slag met thema’s als spouwmuren isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-grandglise-7973

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode7973
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref jij de interessantste manieren om een woning in Grandglise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grandglise is betaalbaar (vanaf ongeveer € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Grandglise kost je zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1120. De potentiële besparing ligt op €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €860, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zien we nog een aantal populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grandglise (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Grandglise is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De besparing komt neer op €875 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grandglise. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€845
(€6550)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€240
(€1700)
€395
(€2850)
Spouwmuur€255
(€900)
€620
(€1950)
€875
(€3325)
HR++ glas€225
(€2175)
€265
(€3450)
€450
(€4575)
isolatie grandglise 7973

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Grandglise?

Waarom zou ik mijn huis in Grandglise isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Beloeil

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beloeil op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Beloeil
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grandglise wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grandglise voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Grandglise. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment