Woning isoleren Nives

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nives? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van de vliering en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met bruikbare informatie over isolatie Nives. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-nives-6640

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand ontdek jij de meest rendabele stappen om je woning in Nives te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nives is betaalbaar (vanaf plusminus € 960 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1925 en de winst ligt rond de €275 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nives kost ongeveer €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je plusminus €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nives (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Nives kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat is dus al gauw €1200 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nives. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€665
(€6350)
€1040
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€270
(€1550)
€350
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1750)
€510
(€2700)
€820
(€3525)
HR++ glas€250
(€2975)
€340
(€4050)
€410
(€5000)
isolatie nives 6640

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nives?

Waarom zou ik mijn woning in Nives isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Nives wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nives voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Nives. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment