Woning isoleren Hompré

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hompré? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als dubbel glas of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Hompré. Je leest uitvoerig over topics als de binnengevel isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hompre-6640

 • Aantrekkelijk rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Ook geluidswerend
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6640
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de meest rendabele methodes om jouw woning in Hompré te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hompré is goed te betalen (om en nabij de € 910 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hompré kost om en nabij de €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Het rendement is pakweg €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal interessante oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hompré (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Hompré is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De besparing komt neer op €1400 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hompré. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€785
(€7300)
€910
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€230
(€2350)
€350
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1000)
€510
(€2800)
€835
(€3050)
HR++ glas€225
(€2850)
€305
(€4100)
€440
(€4825)
isolatie hompre 6640

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hompré?

Waarom mijn woning in Hompré isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €215, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Met hulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hompré wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hompré voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Hompré. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment