Woning isoleren Mont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mont? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van platte dak en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Mont. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de schuur en R-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mont-6661

 • Investering snel terugverdiend
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6661
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€174,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Mont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mont kan zeer goedkoop (al vanaf € 760 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1600 en het bespaart circa €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mont kost plusminus €4900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van om en nabij €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mont (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Mont kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Mont. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€685
(€5600)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€2400)
€385
(€3550)
Spouwmuur€265
(€1250)
€500
(€2325)
€945
(€3250)
HR++ glas€215
(€2900)
€260
(€3375)
€395
(€5100)
isolatie mont 6661

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mont?

Waarom zou ik mijn huis in Mont isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, dat betekent een winst van 350 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Houffalize

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houffalize aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Mont wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Mont voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Mont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment