Woning isoleren Juseret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Juseret? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van muren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Juseret. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-juseret-6642

 • Lagere maandlasten
 • Minder problemen met vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuxemburg
GemeenteVaux-Sur-Sûre
Postcode6642
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€174,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste methodes om jullie woning in Juseret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Juseret is voordeling (vanaf € 890 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €215 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Juseret kost je zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we diverse populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Juseret (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een huis in Juseret kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Juseret. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€605
(€4800)
€1010
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€295
(€1750)
€380
(€3550)
Spouwmuur€225
(€1550)
€540
(€1950)
€845
(€3050)
HR++ glas€205
(€2925)
€325
(€3475)
€380
(€4500)
isolatie juseret 6642

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Juseret?

Wat is het voordeel van mijn woning in Juseret isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Vaux-Sur-Sûre

Met behulp van een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vaux-Sur-Sûre aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sur-Sûre
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Juseret wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Juseret voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Juseret. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment