Woning isoleren Loenhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Loenhout? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als bijv. isolatie van de garage of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Loenhout. Je leest uitvoerig over onderwerpen als schuimstrips en subsidie Isolatie juli 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-loenhout-2990

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode2990
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€178,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de meest populaire stappen om een woning in Loenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Loenhout is voordeling (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1725 en de winst ligt rond de €235 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Loenhout kost ongeveer €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Je profiteert van circa €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele mogelijke vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Loenhout (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Loenhout is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Loenhout. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€775
(€6950)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€295
(€1700)
€345
(€3500)
Spouwmuur€395
(€1450)
€540
(€2150)
€925
(€3375)
HR++ glas€230
(€2075)
€290
(€4025)
€420
(€4425)
isolatie loenhout 2990

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Loenhout?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Loenhout isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Wuustwezel

Mede door de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Wuustwezel meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wuustwezel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Loenhout wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Loenhout voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Loenhout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment