Woning isoleren Houthalen-Helchteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houthalen-Helchteren? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als de kruipruimte isoleren of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Houthalen-Helchteren. Dit kan gaan om items als radiatorfolie en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-houthalen-helchteren-3530

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteHouthalen-Helchteren
Postcode3530
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Houthalen-Helchteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Houthalen-Helchteren is goed te betalen (vanaf plusminus € 950 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Houthalen-Helchteren kost zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is grofweg €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele alternatieve uitvoeringen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Houthalen-Helchteren (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Houthalen-Helchteren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Onderstaand check je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Houthalen-Helchteren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3550)
€805
(€6400)
€960
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€220
(€2550)
€380
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1175)
€510
(€2675)
€950
(€3450)
HR++ glas€200
(€1875)
€320
(€4225)
€350
(€4925)
isolatie houthalen-helchteren 3530

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Houthalen-Helchteren?

Waarom juist nu mijn huis in Houthalen-Helchteren isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Houthalen-Helchteren

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houthalen-Helchteren kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Houthalen-Helchteren
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Houthalen-Helchteren wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Houthalen-Helchteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Houthalen-Helchteren. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment