Woning isoleren Pussemange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Pussemange? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van muren of isolerende deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Pussemange. We zoomen in op onderwerpen als dakisolatie en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-pussemange-5550

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Geluidswerende werking
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€172,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de meest populaire methodes om je woning in Pussemange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pussemange is financieel toegankelijk (vanaf € 860 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1900 en je bespaart al snel €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Pussemange kost plusminus €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1130. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. De winst is ong. €750 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene alternatieve opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Pussemange (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Pussemange is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De besparing komt neer op €1325 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Pussemange. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3200)
€735
(€7450)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€230
(€1600)
€335
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1450)
€700
(€2775)
€860
(€3075)
HR++ glas€225
(€2625)
€295
(€3350)
€395
(€5225)
isolatie pussemange 5550

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Pussemange?

Waarom zou ik mijn woning in Pussemange isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat bespaart tot €320 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Via een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Vresse-Sur-Semois meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Pussemange wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Pussemange voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Pussemange. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment