Woning isoleren Nafraiture

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Nafraiture? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van de buitengevel en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Nafraiture. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nafraiture-5550

 • Flinke besparing
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode5550
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€172,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref je de populairste manieren om jouw woning in Nafraiture te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nafraiture kan erg voordelig (vanaf zo’n € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nafraiture kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het rendement is pakweg €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er verschillende vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Nafraiture (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Nafraiture is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Op deze website vind je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Nafraiture. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€705
(€7450)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€205
(€2550)
€310
(€2950)
Spouwmuur€275
(€1325)
€580
(€2675)
€840
(€3275)
HR++ glas€215
(€2775)
€300
(€3725)
€435
(€4725)
isolatie nafraiture 5550

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Nafraiture?

Waarom moet ook ik mijn huis in Nafraiture isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Luminus en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en dat bespaart tot €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Vresse-Sur-Semois

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vresse-Sur-Semois meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Nafraiture wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Nafraiture voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Nafraiture. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment