Woning isoleren Oizy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oizy? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Oizy. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van muren en isolatieplan. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oizy-5555

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode5555
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€167,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest rendabele manieren om een woning in Oizy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oizy kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oizy kost om en nabij de €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Dit levert op ong. €930 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oizy (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Oizy is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Oizy. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€755
(€7050)
€1250
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€255
(€2500)
€380
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1625)
€730
(€2575)
€860
(€3200)
HR++ glas€200
(€2925)
€285
(€4125)
€415
(€4575)
isolatie oizy 5555

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oizy?

Waarom moet ook ik mijn huis in Oizy isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en dat bespaart tot €215 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Bièvre

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bièvre op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Oizy wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Oizy voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oizy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment