Woning isoleren Lier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lier? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Lier. We staan stil bij thema’s als tochtprofielen en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lier-2500

 • Besparen op energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Reductie geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieAntwerpen
GemeenteLier
Postcode2500
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Lier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lier is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 710 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1925 en je bespaart al snel €185 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lier kost je zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van ong. €910 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we meerdere rendabele vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Lier (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Lier is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lier. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4300)
€775
(€4850)
€1060
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€250
(€1650)
€390
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1050)
€470
(€2375)
€900
(€3225)
HR++ glas€210
(€2050)
€300
(€3275)
€395
(€4750)
isolatie lier 2500

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lier?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Lier isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en besparen tot €240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Lier

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Lier aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lier
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Lier wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lier voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Lier. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment