Woning isoleren Loonbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Loonbeek? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals de bodem isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Loonbeek. Je kunt denken aan thema’s als buisisolatie en de groene lening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-loonbeek-3040

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van lawaai van straat
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€170,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Loonbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Loonbeek is goed te betalen (plusminus € 760 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Loonbeek kost +/- €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Daarmee bespaar je pakweg €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Loonbeek (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Loonbeek is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Loonbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€705
(€4650)
€1030
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€295
(€2400)
€380
(€3500)
Spouwmuur€250
(€1525)
€460
(€2675)
€940
(€3375)
HR++ glas€190
(€2550)
€280
(€3825)
€415
(€5400)
isolatie loonbeek 3040

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Loonbeek?

Wat is het voordeel van mijn woning in Loonbeek isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Huldenberg

Met hulp van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Huldenberg aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Huldenberg
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Loonbeek wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Loonbeek voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Loonbeek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment