Woning isoleren Hofstade

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hofstade? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de garage isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Hofstade. Je komt meer te weten over thema’s als isolerende kozijnen en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hofstade-1981

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Stiller in de woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1981
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€169,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Hofstade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hofstade is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 950 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hofstade kost gemiddeld €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is grofweg €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse rendabele mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hofstade (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hofstade kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 p/jaar. Op deze website check je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Hofstade. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€675
(€6550)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€175
(€1950)
€350
(€3600)
Spouwmuur€225
(€1250)
€570
(€2175)
€820
(€3500)
HR++ glas€210
(€2775)
€305
(€3800)
€415
(€5150)
isolatie hofstade 1981

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hofstade?

Waarom zou ik mijn huis in Hofstade isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, dat betekent een winst van 265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zemst

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zemst aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zemst
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Hofstade wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hofstade voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hofstade. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment