Woning isoleren Veltem-Beisem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Veltem-Beisem? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals isolatie van de zolder en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Veltem-Beisem. Je leest uitvoerig over onderwerpen als warmtereflecterende folie en ventilatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-veltem-beisem-3020

 • Uitstekend rendement
 • Minder tocht in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode3020
Gasverbruik21.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€170,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest toegepaste methodes om je woning in Veltem-Beisem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Veltem-Beisem kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 860 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €205 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Veltem-Beisem kost je zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het rendement is al snel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Dit levert op ong. €790 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Veltem-Beisem (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Veltem-Beisem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Veltem-Beisem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€715
(€5250)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€265
(€1650)
€320
(€3400)
Spouwmuur€315
(€1525)
€590
(€2500)
€925
(€3125)
HR++ glas€210
(€2350)
€305
(€3400)
€370
(€4850)
isolatie veltem-beisem 3020

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Veltem-Beisem?

Waarom zou ik mijn woning in Veltem-Beisem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Herent

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Herent kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herent
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Veltem-Beisem wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Veltem-Beisem voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Veltem-Beisem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment