Woning isoleren Heverlee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heverlee? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Heverlee. We gaan aan de slag met items als isolatie van de dakkapel en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-heverlee-3001

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3001
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€169,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Heverlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heverlee is voordeling (al vanaf € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heverlee kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Dit levert op grofweg €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we diverse alternatieve opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Heverlee (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Heverlee is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Heverlee. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€805
(€5350)
€1170
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€185
(€1750)
€305
(€3350)
Spouwmuur€245
(€1175)
€750
(€2450)
€940
(€3225)
HR++ glas€235
(€2350)
€300
(€4075)
€360
(€4700)
isolatie heverlee 3001

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Heverlee?

Waarom zou ik mijn woning in Heverlee isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat levert gemiddeld op €270 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Leuven

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Leuven voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuven
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heverlee wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heverlee voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Heverlee. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment