Woning isoleren Wilsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wilsele? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen als bijv. de garage isoleren en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Wilsele. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals schuin dak isoleren en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wilsele-3012

 • Veel geld besparen
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Voor klein en groot budget
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3012
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€169,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de meest toegepaste acties om jouw woning in Wilsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wilsele is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €275, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wilsele kost ongeveer €5700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11700. Hiermee bespaar je zo’n €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verscheidene interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Wilsele (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Wilsele is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Wilsele. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€635
(€5150)
€1020
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€260
(€2150)
€395
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1675)
€450
(€2025)
€935
(€3175)
HR++ glas€190
(€2975)
€305
(€3700)
€395
(€4550)
isolatie wilsele 3012

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wilsele?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wilsele isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Leuven

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Leuven op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuven
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Wilsele wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wilsele voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Wilsele. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimale leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment