Woning isoleren Berg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Berg? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als binnenmuren isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Berg. We gaan aan de slag met items als de garage isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-berg-1910

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Berg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Berg is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 790 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Berg kost om en nabij de €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op circa €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we allerlei populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Berg (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Berg is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Hierna vind je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Berg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€795
(€6700)
€1100
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€205
(€2050)
€375
(€3600)
Spouwmuur€305
(€1725)
€660
(€2750)
€930
(€3200)
HR++ glas€220
(€2425)
€305
(€3550)
€400
(€4950)
isolatie berg 1910

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Berg?

Waarom mijn woning in Berg isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, waarbij u een besparing realiseert van €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder tref je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Kampenhout

Mede door de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kampenhout in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kampenhout
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Berg wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Berg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Berg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment