Woning isoleren Neerijse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Neerijse? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een investering als de zolder isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met handige informatie over isolatie Neerijse. We gaan aan de slag met thema’s als deuren isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-neerijse-3040

 • Besparen op energienota
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€170,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest populaire onderdelen om een woning in Neerijse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neerijse kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €270 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Neerijse kost gemiddeld €4750. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13200. Het rendement is ongeveer €920 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Neerijse (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Neerijse kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Neerijse. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€735
(€5100)
€920
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€225
(€2250)
€355
(€3450)
Spouwmuur€330
(€1000)
€650
(€1950)
€785
(€3450)
HR++ glas€190
(€2800)
€315
(€3425)
€430
(€4800)
isolatie neerijse 3040

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Neerijse?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Neerijse isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Huldenberg

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Huldenberg meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Huldenberg
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Neerijse wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Neerijse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Neerijse. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment