Woning isoleren Kessel Lo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kessel Lo? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna tref je handige informatie over isolatie Kessel Lo. We gaan aan de slag met topics als schuimstrips en ventilatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kessel-lo-3010

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3010
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Kessel Lo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kessel Lo is goed te betalen (al vanaf +/- € 930 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kessel Lo kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Daarmee bespaar je om en nabij €880 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we meerdere interessante werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Kessel Lo (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Kessel Lo kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kessel Lo. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€725
(€5550)
€1130
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€200
(€2250)
€315
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1125)
€470
(€1975)
€830
(€3400)
HR++ glas€250
(€2900)
€335
(€3575)
€370
(€5100)
isolatie kessel-lo 3010

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kessel Lo?

Waarom juist nu mijn huis in Kessel Lo isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat levert gemiddeld op €340 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder vind je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Leuven

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Leuven aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuven
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Kessel Lo wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kessel Lo voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Kessel Lo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment