Woning isoleren Wijgmaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wijgmaal? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van platte dak en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Wijgmaal. Denk aan topics als de spouwmuur isoleren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wijgmaal-3018

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3018
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Wijgmaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wijgmaal is betaalbaar (al vanaf € 890 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing loopt op tot €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijgmaal kost +/- €5650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Hiermee bespaar je circa €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zien we verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wijgmaal (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Wijgmaal is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wijgmaal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€735
(€5750)
€1190
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€260
(€2450)
€330
(€3350)
Spouwmuur€355
(€1375)
€610
(€1925)
€780
(€3625)
HR++ glas€235
(€2625)
€310
(€3225)
€375
(€4550)
isolatie wijgmaal 3018

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wijgmaal?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wijgmaal isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Leuven

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Leuven kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Leuven
Het is duidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wijgmaal wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Wijgmaal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Wijgmaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment