Woning isoleren Elewijt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Elewijt? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bodemisolatie en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Elewijt. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-elewijt-1982

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer controle in de woning
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1982
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Elewijt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elewijt kan erg voordelig (ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Elewijt kost zo’n €5650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. De potentiële besparing ligt op €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Daarmee bespaar je grofweg €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we meerdere rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Elewijt (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Elewijt is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. Dat is dus al gauw €1450 p/jaar. Hieronder calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Elewijt. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€645
(€4950)
€1010
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€220
(€2300)
€395
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1600)
€470
(€2075)
€795
(€3625)
HR++ glas€205
(€2775)
€260
(€3225)
€425
(€4950)
isolatie elewijt 1982

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Elewijt?

Waarom zou ik mijn woning in Elewijt isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en besparen tot €270 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Zemst

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zemst kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zemst
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Elewijt wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Elewijt voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Elewijt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment