Woning isoleren Winksele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Winksele? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Winksele. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie buitenkant gevel en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-winksele-3020

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode3020
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€170,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste stappen om een woning in Winksele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Winksele is interessant (plusminus € 950 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1650 en het bespaart circa €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Winksele kost om en nabij de €5400. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Je profiteert van pakweg €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Winksele (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Winksele is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Winksele. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3800)
€645
(€6550)
€1230
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€220
(€2300)
€395
(€2700)
Spouwmuur€200
(€1475)
€590
(€2475)
€935
(€3200)
HR++ glas€220
(€2125)
€270
(€3500)
€375
(€5400)
isolatie winksele 3020

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Winksele?

Waarom juist nu mijn huis in Winksele isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Herent

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herent aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herent
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Winksele wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Winksele voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Winksele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment