Woning isoleren Buken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Buken? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als spouwmuurisolatie of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Buken. Bijvoorbeeld zaken als isolatie buitenkant gevel en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-buken-1910

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€168,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Buken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Buken is betaalbaar (vanaf € 920 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €235, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Buken kost je zo’n €5800. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je om en nabij €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we meerdere populaire opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Buken (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Buken kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Buken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€675
(€7250)
€1070
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€210
(€2500)
€300
(€2900)
Spouwmuur€365
(€1650)
€690
(€2450)
€790
(€3325)
HR++ glas€250
(€2300)
€265
(€3525)
€425
(€4825)
isolatie buken 1910

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Buken?

Waarom juist nu mijn huis in Buken isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kampenhout

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kampenhout in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kampenhout
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Buken wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Buken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Buken. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment