Woning isoleren Ottenburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ottenburg? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals isolatie van binnenmuren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Ottenburg. We bespreken topics als plat dak isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ottenburg-3040

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest interessante manieren om je woning in Ottenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ottenburg is voordeling (rond de € 800 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ottenburg kost +/- €5700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Hiermee bespaar je ongeveer €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende rendabele vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ottenburg (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Ottenburg is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ottenburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€615
(€5550)
€980
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€240
(€2400)
€305
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1450)
€540
(€2325)
€940
(€3225)
HR++ glas€200
(€2050)
€275
(€3900)
€400
(€4975)
isolatie ottenburg 3040

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ottenburg?

Waarom zou ik mijn woning in Ottenburg isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en geeft een besparing van €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Huldenberg

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Huldenberg aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Huldenberg
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ottenburg wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ottenburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Ottenburg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment