Woning isoleren Nederokkerzeel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nederokkerzeel? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als isolatie van de binnengevel of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je handige informatie over isolatie Nederokkerzeel. Je kunt denken aan topics als de binnengevel isoleren en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nederokkerzeel-1910

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€168,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Nederokkerzeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nederokkerzeel is interessant (vanaf plusminus € 710 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart circa €200, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nederokkerzeel kost +/- €4500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is ong. €760 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we verscheidene rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Nederokkerzeel (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Nederokkerzeel kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Nederokkerzeel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€875
(€6450)
€1000
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€220
(€1750)
€355
(€2800)
Spouwmuur€230
(€1350)
€440
(€2575)
€785
(€3500)
HR++ glas€240
(€2250)
€300
(€3575)
€375
(€4825)
isolatie nederokkerzeel 1910

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Nederokkerzeel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nederokkerzeel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand tref je praktische info over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Kampenhout

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Kampenhout meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kampenhout
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nederokkerzeel wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Nederokkerzeel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Nederokkerzeel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment