Woning isoleren Weerde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Weerde? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Weerde. We bespreken onderwerpen als de binnengevel isoleren en schijntocht. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-weerde-1982

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Een warmere én stillere woning
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1982
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€169,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest populaire methodes om een woning in Weerde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weerde kan zeer goedkoop beginnend bij € 970 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen bedragen zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Weerde kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op om en nabij €780 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er diverse rendabele oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Weerde (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Weerde is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat komt neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Weerde. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€825
(€6550)
€1020
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€290
(€2500)
€345
(€2950)
Spouwmuur€175
(€800)
€570
(€1900)
€850
(€3000)
HR++ glas€245
(€2075)
€260
(€3875)
€435
(€4450)
isolatie weerde 1982

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Weerde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Weerde isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat bespaart tot €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website check je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Zemst

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zemst voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zemst
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weerde wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Weerde voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Weerde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment