Woning isoleren Nossegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nossegem? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen als bijv. de zolder isoleren en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Nossegem. We staan stil bij onderwerpen als vliering isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nossegem-1930

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1930
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€168,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de meest interessante stappen om een woning in Nossegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nossegem kan zeer goedkoop (rond de € 880 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €275 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nossegem kost doorgaans €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is zo’n €980 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna behandelen we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Nossegem (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Nossegem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2000 m3. De besparing komt neer op €850 p/jaar. Hieronder check je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Nossegem. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€605
(€6600)
€1240
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€200
(€2550)
€320
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1350)
€520
(€2425)
€935
(€3100)
HR++ glas€230
(€2275)
€260
(€3625)
€420
(€4900)
isolatie nossegem 1930

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nossegem?

Waarom mijn woning in Nossegem isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Zaventem

Met hulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zaventem meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zaventem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nossegem wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Nossegem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Nossegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment