Woning isoleren Huy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Huy? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Huy. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-huy-4500

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteHuy
Postcode4500
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Huy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Huy is aantrekkelijk beginnend bij € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1800 en de winst ligt rond de €250 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Huy kost ongeveer €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Daarmee bespaar je grofweg €840 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Huy (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Huy is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Huy. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€755
(€5600)
€1190
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€275
(€2150)
€335
(€2800)
Spouwmuur€345
(€950)
€590
(€2475)
€910
(€3550)
HR++ glas€245
(€2625)
€340
(€3175)
€425
(€4825)
isolatie huy 4500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Huy?

Waarom mijn woning in Huy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en besparen tot €200 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Huy

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Huy aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Huy
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Huy wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Huy voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Huy. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment