Woning isoleren Bekegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bekegem? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen als de garage isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Bekegem. We gaan aan de slag met items als de schuur isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bekegem-8480

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode8480
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check je de meest toegepaste methodes om je woning in Bekegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bekegem kan zeer goedkoop (rond de € 830 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bekegem kost je zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Hiermee bespaar je zo’n €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele rendabele oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bekegem (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Bekegem kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Op deze website check je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bekegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€615
(€4600)
€1010
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€220
(€2250)
€345
(€2850)
Spouwmuur€365
(€1200)
€700
(€2175)
€905
(€3500)
HR++ glas€230
(€2150)
€270
(€3500)
€395
(€4875)
isolatie bekegem 8480

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bekegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bekegem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en dat bespaart tot €330, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Ichtegem

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ichtegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ichtegem
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Bekegem wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Bekegem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Bekegem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment