Woning isoleren Rollegem-Kapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rollegem-Kapelle? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals dakisolatie en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Rollegem-Kapelle. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van deuren en subsidie Isolatie juni 2024. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rollegem-kapelle-8880

 • Interessante terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Rollegem-Kapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rollegem-Kapelle is goedkoop (al vanaf +/- € 710 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rollegem-Kapelle kost ongeveer €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1240. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11900. Je profiteert van circa €860 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Rollegem-Kapelle (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Rollegem-Kapelle is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rollegem-Kapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€795
(€5550)
€1040
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€255
(€2500)
€400
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1375)
€480
(€2375)
€940
(€3600)
HR++ glas€210
(€2900)
€335
(€3225)
€390
(€5375)
isolatie rollegem-kapelle 8880

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Rollegem-Kapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Rollegem-Kapelle isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat levert gemiddeld op €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Ledegem

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ledegem aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ledegem
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Rollegem-Kapelle wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rollegem-Kapelle voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rollegem-Kapelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment