Woning isoleren Sint-Eloois-Winkel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Eloois-Winkel? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van muren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Sint-Eloois-Winkel. Je komt meer te weten over topics als de schuur isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-eloois-winkel-8880

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder storende geluiden
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Sint-Eloois-Winkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Eloois-Winkel kan erg voordelig (rond de € 960 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Eloois-Winkel kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Daarmee bespaar je pakweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog enkele populaire oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Eloois-Winkel (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Sint-Eloois-Winkel is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Eloois-Winkel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4200)
€595
(€6900)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€175
(€2050)
€335
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1375)
€740
(€2725)
€850
(€3375)
HR++ glas€220
(€2800)
€310
(€3775)
€355
(€4625)
isolatie sint-eloois-winkel 8880

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Eloois-Winkel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Eloois-Winkel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Watz en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Ledegem

Mede door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ledegem aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ledegem
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Sint-Eloois-Winkel wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint-Eloois-Winkel voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Eloois-Winkel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment