Woning isoleren Middelburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Middelburg? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel zoals HR++ glas en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Middelburg. Je kunt denken aan thema’s als vloerisolatie en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-middelburg-9992

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Minder vervuiling
 • Brandbeschermend
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9992
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3569,81188909529 kWh
Gemiddelde energierekening€171,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de interessantste acties om je woning in Middelburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Middelburg kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €280 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Middelburg kost gemiddeld €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het rendement is grofweg €770, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Middelburg (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Middelburg is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Middelburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3250)
€685
(€7350)
€1130
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€275
(€2200)
€380
(€3500)
Spouwmuur€380
(€1350)
€730
(€2125)
€930
(€3200)
HR++ glas€240
(€2050)
€330
(€3300)
€430
(€4475)
isolatie middelburg 9992

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Middelburg?

Waarom juist nu mijn huis in Middelburg isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en geeft een besparing van €250 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Maldegem

Met hulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Maldegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maldegem
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Middelburg wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Middelburg voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Middelburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment