Woning isoleren Snellegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Snellegem? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Snellegem. We zoomen in op zaken als spouwmuren isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-snellegem-8490

 • Lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Snel te plaatsen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de populairste stappen om een woning in Snellegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Snellegem kan erg voordelig (al vanaf € 790 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €260 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1800 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Snellegem kost doorgaans €5800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12400. Dit levert op circa €900 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verscheidene alternatieve vormen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Snellegem (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Snellegem is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Op deze website vind je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Snellegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€735
(€6800)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€295
(€2600)
€380
(€2800)
Spouwmuur€365
(€1650)
€660
(€2450)
€935
(€3350)
HR++ glas€240
(€1925)
€275
(€3700)
€380
(€5150)
isolatie snellegem 8490

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Snellegem?

Waarom zou ik mijn woning in Snellegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Jabbeke

Door de huidige premies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Jabbeke aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jabbeke
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Snellegem wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Snellegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Snellegem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment