Woning isoleren Wilskerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wilskerke? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals isolatie van de vliering en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Wilskerke. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wilskerke-8431

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Beter energielabel

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8431
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€170,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand lees jij de meest populaire acties om je woning in Wilskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wilskerke is voordeling (plusminus € 940 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wilskerke kost ongeveer €4750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het rendement is pakweg €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse alternatieve uitvoeringen. Hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Wilskerke (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een duurzame maatschappij? Isoleren van de woning in Wilskerke is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wilskerke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€865
(€7150)
€930
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€175
(€2450)
€355
(€3000)
Spouwmuur€285
(€1550)
€660
(€2300)
€940
(€3000)
HR++ glas€210
(€2275)
€325
(€4075)
€380
(€5325)
isolatie wilskerke 8431

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Wilskerke?

Waarom zou ik mijn woning in Wilskerke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Mega en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat levert gemiddeld op €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Middelkerke

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Middelkerke in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Wilskerke wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wilskerke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Wilskerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment