Woning isoleren Havay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Havay? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel als bijv. buitenmuren isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je uiteenlopende informatie over isolatie Havay. Bijvoorbeeld topics als HR++ glas en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-havay-7041

 • Lagere energienota
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7041
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste manieren om een woning in Havay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Havay is voordeling (al vanaf € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Havay kost zo’n €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Dit levert op ongeveer €850 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we diverse interessante opties. Hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Havay (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een huis in Havay kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2900 m3. Dat komt neer op €850 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Havay. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€625
(€5400)
€1030
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€205
(€2400)
€390
(€2850)
Spouwmuur€335
(€1525)
€610
(€2775)
€855
(€3625)
HR++ glas€235
(€2325)
€265
(€3400)
€365
(€5275)
isolatie havay 7041

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Havay?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Havay isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en dat levert gemiddeld op €225 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quévy

Mede door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Quévy aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Havay wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Havay voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Havay. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment