Woning isoleren Genly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Genly? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een investering als spouwmuren isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je handige informatie over isolatie Genly. Denk aan thema’s als isolatie van de spouwmuur en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-genly-7040

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire manieren om je woning in Genly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Genly is goedkoop (vanaf € 910 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €290 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Genly kost plusminus €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. De besparing loopt op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Dit levert op grofweg €760 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Genly (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Genly is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De besparing komt neer op €1450 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Genly. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€735
(€7400)
€1030
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€220
(€1550)
€340
(€3400)
Spouwmuur€400
(€1250)
€610
(€2700)
€900
(€3275)
HR++ glas€190
(€2150)
€290
(€3375)
€425
(€5175)
isolatie genly 7040

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Genly?

Waarom juist nu mijn huis in Genly isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Quévy

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Quévy aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Genly wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Genly voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Genly. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment