Woning isoleren Jurbise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jurbise? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als de zolder isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Jurbise. Bijvoorbeeld zaken als tochtbanden en energiebespaarlening. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-jurbise-7050

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de populairste methodes om je woning in Jurbise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jurbise is goed te betalen beginnend bij € 740 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jurbise kost plusminus €5100. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11500. Dit levert op grofweg €790 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Jurbise (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Jurbise kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Jurbise. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3150)
€685
(€6900)
€1070
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€250
(€1550)
€335
(€3350)
Spouwmuur€315
(€750)
€630
(€2725)
€950
(€3375)
HR++ glas€190
(€2975)
€280
(€4050)
€420
(€4600)
isolatie jurbise 7050

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Jurbise?

Waarom juist nu mijn huis in Jurbise isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jurbise

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Jurbise meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Jurbise wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Jurbise voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Jurbise. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment