Woning isoleren Erbisoeul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Erbisoeul? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Erbisoeul. We staan stil bij topics als HR++ glas en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-erbisoeul-7050

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€165,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire stappen om jouw woning in Erbisoeul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Erbisoeul is goedkoop (vanaf zo’n € 980 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €185 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Erbisoeul kost +/- €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Je profiteert van grofweg €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Erbisoeul (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Erbisoeul kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Erbisoeul. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€755
(€6750)
€1110
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€185
(€2200)
€390
(€3100)
Spouwmuur€325
(€1025)
€620
(€2600)
€935
(€3300)
HR++ glas€240
(€2050)
€315
(€3225)
€365
(€4450)
isolatie erbisoeul 7050

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Erbisoeul?

Waarom moet ook ik mijn huis in Erbisoeul isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Luminus en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Jurbise

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Jurbise meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Erbisoeul wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Erbisoeul voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Erbisoeul. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment